Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planjava - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Planjava
Turbolazec     
16.5.2020
hvala za informacije. jutri krenem na planjavo ali storžič malo se razmisljam. srečno
lijaneja     
16.5.2020
Ne vem, če ti bo Planjava jutri vremensko v užitek?
https://www.yr.no/sted/Slovenia/Sol%C4%8Dava/Planjava/time_for_time.html
redbull     
16.5.2020
Malce kasneje pejt pa bo verjetno vredu. Opoldne kreneš in si vse naredilmežikanje
mirank     
1.6.2020
Skozi Repov kot na Srebrno sedlo in od tam na vrh. Sestop čez Sukalnik na Kamniško sedlo. Celo pot stopiš par korakov po snegu (lepo udelani stopi) a opreme ne rabiš, kar so svetovali že predhodnikinasmeh. Koča je še zaprta, pa tudi če bi ne bila se tam ne bi dolgo zadrževali, saj nas je pregnal pogled na Logarsko dolino odkoder je že prihajalo poslabšanje.
Planjava1 Planjava v Repovem kotu2 Planjava Z špice-dva sta bla gor na grebenu3 Planjava pogled v zatrep proti Srebrnemu sedlu4 Planjava družinica pod sedlom5 Planjava proti Skuti in Rinkam6 Planjava levo Brana in Skuta prek Jermanovih vrat7 Planjava par snežink in pogled ki ni obetal-pri pastirjih nas je malo poškropilo....8
jan123     
11.6.2020
Živjo, ker ne poznam dobro vseh poti na planjavo ne vem, ali je bilo za ta del poti glede razmer s snegom že pojasnjeno. Ali je pot s planine podvežak prek srebrnega sedla kopna? Hvala!
djimuzl     
12.6.2020
Tudi, če je kaj snega, je najverjetneje "kopen", se pravi - prehoden brez potrebne zimske opreme. Pot, ki jo omenjaš, je najlažji pristop na Planjavo. Dejanskih razmer pa ne poznam, a glede skromne količine snega letos bi lahko bila brez problema.
mirank     
12.6.2020
Prilagam fotke izpred 14 dni; kaj je do Srebrnega sedla s Korošice ne vem ker mi smo dostopili čez repov kot. Nad sedlom so bila takrat tri majhna snežišča, popolnoma nenevarna z dobro uhojenimi stopi. zelo verjetno da zdaj ni več nič.
Planjava pogled proti Korošici s sedla1 Planjava še pogled proti vrhu- omenjena snežišča so vidna ob levem robu slike2
grega_z_brega     
12.6.2020
Pred sedlom je ponavadi eno kar strmo, a se ga da obhoditi nižjemežikanje
noname     
13.6.2020
včeraj 12.6. čez repov kot, prehodno vse bp. zimska oprema ni potrebna.
rok.si     
14.6.2020
Na poti Škarje - Planjava pa še vztraja veliko snežišče, za katerega je potrebna zimska oprema - ko se strmo vzpnemo do razpotja s tablo "Planjava - 10 min". Žal so se ravno takrat navlekle megle, pa ga nisem mogel ujeti v kamero.
velocy     
15.6.2020
Pot Korošica - Sr. sedlo - Planjava je popolnoma kopna (12.6.).
pohodnik38     
7.7.2020
V nedeljo 5.7.na Planjavo skozi Repov kot kar sem imel že dolgo v planu.Vreme je bilo odlično pot pa je brez posebnosti.

SLIKE in osebni vtisi z poti.

Lp! Tonenasmeh
Planjava Planjava 5.7.20201 Planjava Sukalnik 5.7.20202
zokipoki     
9.8.2020
Planjava 8.8.2020

Včeraj ob 9.00 se odpravim od doma planincev mimo Klemenče jame, po meni zelo ljubi poti do Škarij, čez Lučko babo in Vilice na Planjavo. Sestopil sem preko Kamniškega sedla čez Pasje sedlo do Logarskega kota. Bilo je toplo in rahlo vetrovno. Pot do Škarij je bp, od Škarij pa do pol poti proti Planjavi dobro markirano, naprej slabe markacije, kot zadnjič ko sem hodil tu čez. Po grebenu grem na zahodni vrh in tam pomalicam. Vrnem se v smeri prihoda in nato desno proti Kamniškem sedlu. Pot Planjava - sedlo je ok. Na sedlu na mah zvrnem temnega kozla, vpijem nekaj sončnih žarkov in se v skoku spustim pod S steno Brane. Ko pridem izpod stene, se kaj hitro odcepim v smeri Pasjega sedla, tu grem prvič. Od sedla v kot je spust dolg, zelo lep in naporen. Malo posedim pod steno Planjave, še zadnji spust in že sem na prodih v kotu. Odlično! Pri koritu se osvežim in se po lepo obnovljeni cesti namenim do avta. Cesto so lepo uredili in tudi gozd je lepo očiščen. Bankine so urejene, tako se lahko lepo izgoneš nasproti vozečim vozilom. Lani je bila obnovljena cesta Solčava - Logarska, letos cesta po Logarski in lahko je reči, da so ti konci sedaj dobro dostopni in lepo urejeni.

Prava strmina ukroti in umiri tudi najbolj trmaste glave. Lp
Planjava Ko se ne moreš upreti1 Planjava Proti Škarjam2 Planjava Razgled 3 Planjava Kot v Gospodarju prstanov 4 Planjava Škarje 5 Planjava Iz cveta na cvet6 Planjava Ojstrica z Lučke babe 7 Planjava Proti Planjavi 8 Planjava Lep svet9 Planjava Zagnali so se, da je bilo joj! 10 Planjava Razgreti mladinci 11 Planjava Človek in žival12 Planjava Na Planjavi13 Planjava Vztraja navkljub težkim razmeram14 Planjava Snežno bela planika15 Planjava In še ena 16 Planjava Babe na sedlu17 Planjava Ja kk pa?! 18 Planjava Mimo solnice proti Pasjemu sedlu19 Planjava Počitek20 Planjava Pogled v Grlo21 Planjava Res je bil velik22 Planjava Pogled nazaj na Pasje sedlo23 Planjava Na prodih 24 Planjava Obnovljena cesta v zgornjem delu Logarske doline25
JTrogar     
15.9.2020
Planjava 14.9.2020
Turo Pasje sedlo-Jermanova vrata-po SZ grebenu na Planjavo-Vilice-Lučka Baba-Škarje-Rjavški vrh-Grlo sem začel v Logarskem kotu kjer sem parkiral še v temi. Moral sem še malo zadremati, da se je začelo daniti. Doma sem namreč pozabil čelko v drugem rugzaku.
Po slabi uri se je začelo svitati in konec je bilo prijetnega dremanja. Osli in konji v ogradi za kočo se niso pustili motiti pri jutranji paši, ko sem šel prek njihovega pašnika. Pri prestopanju prek električnega pastirja sem bil malce nizek in me je močan sunek še do konca zbudil. Hoja po produ mi ni preveč po godu, zato sem raje šel po lovski poti, ki je prav lepo speljana. Gor do Za Ogradcem pot kar štajga, po poti prek njega pa so se mi noge malo odpočile pred strmim nadaljevanjem. Tisti zadnji del do sedla, ko hočeš nočeš moraš po šodru, mi je pobral kar veliko kalorij.
Do markirane na Jermanova sem tako komaj prišel k sebi za nadaljevanje. Na Okrešelj expresu so me ujeli prvi sončni žarki, ki so greli tudi zgovorne nad mano na poti na Brano. Ustavil sem se v koči in pozdravil oskrbnika, ki je iz naših koncev.
Pred nadaljevanjem sem postal pred kočo, se zazrl v steno Planjave in po spominu po njej peljal mojo pot. Vstopa tokrat nisem zgrešil. Pred grapo v kotel pod Brinškovim kaminom so me pozdravili kozorogi, ki so mi delali družbo vse do Kunaverjeve police. Prehod na SZ greben je kar težaven in moraš biti ves čas pri stvari. Na samem grebenu sem potem užival da je kaj. Pot mi je zasedla misli, pozabil sem na vse ostalo, bila sva samo jaz in gora.
S Planjave sem nadaljeval prek Vilic, Lučke Babe in skozi Grlo v dolino. Pri sestopu skozi Grlo mi je delala družbo igriva lisica in trop 20ih gamsov.
Lepo se mi je dogajalo tam gori, telo je zdržalo, duša pa je vesela novih lepih občutij in spominov.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh

Planjava Grlo in Rjavški vrh1 Planjava po lovsko označena pot na Za Zaogradcem se položi2 Planjava do Pasjega sedla še daleč3 Planjava čudovit dan bo4 Planjava pokuk na Pasje sedlo z lovske steze5 Planjava greben od Matkovega okna proti Mrzli gori že žari v soncu6 Planjava Logarska dolina 7 Planjava šodrast utrinek pod Pasjim sedlom8 Planjava razgled s Pasjega sedla proti Savinjskemu sedlu9 Planjava Pasje sedlo10 Planjava pokuk proti Kotličem11 Planjava Turska gora, Rinke, Savinjsko sedlo, Mrzla gora, greben do Matkovega okna12 Planjava Brana, Grintovec, Turska gora, Rinke13 Planjava utrinek na Jermanovih vratih14 Planjava Planjava15 Planjava Kamniška koča16 Planjava utrinek z Babami17 Planjava senca mi je kar prav prišla18 Planjava proti Brinškovemu kotlu19 Planjava kozorog mi je kazal pot20 Planjava tudi po njegovi varianti se da do grape za v Kotel21 Planjava kozorogi v Brinškovem kotlu22 Planjava začetek Kunaverjeve police23 Planjava utrinek na Kunaverjevi polici24 Planjava lepe so KSA25 Planjava Logarska dolina  26 Planjava utrinek na SZ grebenu27 Planjava Rdeči kup in Sukalnik28 Planjava SZ greben Planjave29 Planjava SZ greben Planjave30 Planjava pogled nazaj na SZ greben planjave31 Planjava zame plezalno najlepši del SZ grebena Planjave, začetek po rdečem žlebu32 Planjava Rdeči kup33 Planjava lev, ki čuva kraljestvo nad Logarsko dolino34 Planjava utrinek na Planjavi35 Planjava sestop prek Vilic, Lučke Babe, Rjavškega vrha36 Planjava pogled nazaj na Planjavo37 Planjava utrinek na poti38 Planjava utrinek na Vilicah39 Planjava pokuk na Rjavški vrh z Vilic40 Planjava Srebrno sedlo in Vilice41 Planjava Planjava z Lučke Babe42 Planjava  utrinek na poti43 Planjava sestop z Lučke Babe44 Planjava  predvrh Lučke Babe45 Planjava igrive lastovke in kavka  46 Planjava Rjavški vrh47 Planjava pokuk na Šraj pesek48 Planjava Škarje49 Planjava utrinek50 Planjava Krofička, Ojstrica, Škarje51 Planjava Pasje sedlo, Okrešelj, slap Rinka52 Planjava na tem tepihu vizavi Rjavškega vrha sem dolgo užival53 Planjava Grlo54 Planjava Škarje in vstop v Grlo55 Planjava utrinek v Grlu56 Planjava Logarski kot57 Planjava približen potek poti, oranžna je Kunaverjeva polica58
zokipoki     
16.9.2020
Čestitke Janez za to lepo in naporno turo! Srečno!
mukica     
16.9.2020
Bravo Janez, kako lepo te je brati in sprmljati na tvojih posebnih poteh nasmeh
Ninđa     
16.9.2020
Vau, kako dober krog eek. Noro dobro mežikanje
Lp, Nino
panda     
16.9.2020
čestitke tudi z moje strani za veličastno turo. nasmeh
lijaneja     
16.9.2020
Dobra tura, opis in slike, Janez. Bi te pa opozoril, da na 45. sliki ni Baba, ampak neimenovani predvrh vzhodnih Vilic. (je pa res, da se tvoj podatek pogosto pojavlja na netu)
TamaraTP     
16.9.2020
Super, čestitke. Rada berem tvoje zapise.
Page: 1 2 3 ... 29 30 31 32       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing