Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dobrča - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Dobrča
smidov david     
4.5.2008
Lp! Včeraj sem bil na Dobrči, pot je povsem kopna, zato pristopniki kar pot pod noge.....nasmeh
Kriška     
23.11.2008
Gozdna cesta do Bistriške planine je v razmeroma dobrem stanju, nekaj avtomobilov je bilo parkiranih tudi višje ob cesti, vendar je cesta od Breške planine dalje slabša in priporočam parkiranje prej. V koči na Dobrči dela nova ekipa, prvi vtisi so dobri. Ob čistem ozračju po zadnjih par vetrovnih dneh so bili danes razgledi zelo lepi.
Dobrča Košuta z Lešanske planine1 Dobrča Stol in Begunjščica z Dobrče2 Dobrča Blejsko jezero in Julijci od koče na Dobrči3 Dobrča Storžič in Kriška gora z Dobrče4
matic4     
1.1.2009
Zjutraj je bolj slabo izgledalo, predvsem iz doline (sneženje in megla). No ko sem pa prišel do Brezij pri Tržiču je vse postalo bol jasno. Dejansko so bile razmere idealne: vidljivost je bila zelo dobra in mraza ni bilo.Le na vrhu je pihal leden veter. Dobro je imeti dereze ,predvsem za nazaj. Ponoči je zapadlo par cm. snega, ta je pokril pomrznen sneg ali led na poti. Vsem skupaj želim varnih korakov in srečno.
Dobrča zjutraj - pogled proti triglavu1 Dobrča pogled z vrha proti Jeseniški strani2 Dobrča Kočna in storžič3
jprim     
18.1.2009
Dolgo sva že planirala obisk Dobrče in včeraj je bilo enkratno vreme, obenem pa tudi naporno, saj je pod novim snegom poledenelo in zelo drseče, pa vsaj sneg ni tako trd za ta zadnje plati, po kateri sam kar nekajkrat drčala.
Pa LP!
Dobrča1 Dobrča  ... tukaj pa zajadrajo2 Dobrča belo in povsod belo3 Dobrča4 Dobrča  kot da se skriva5 Dobrča6
stankoju     
18.1.2009
a ni ta slika iz uršlje gore
jprim     
18.1.2009
Seveda je, pomotoma sem jo naložila sem, saj mislim da je prav tako pri temi Uršlja gora. Pa prosim, če jo moderator izbriše.
In seveda ugotovila sem postopek, najprej besedilo šele potem slika. Pa upam, da bo naslednjič boljše.
LP
rozka     
25.1.2009
Pozdravljeni,včeraj bila na Dobrči iz Brezja pri Tržiču.Šla kar po "direktni" do vrha.Sneg pa se začne že kar kmalu po vstopu v gozd in je treba biti pazljiv,ker je podlaga pod snegom ledena.Do vrha je narejena gaz.Vreme je bilo ok,ponekod je malo pihalo in kasneje je začelo še sežiti.Kljub vsemu pa je bil dan primeren za obisk nižjih hribov nasmeh
Brane71     
15.2.2009
Pozdravljeni! Danes sem opravil vzpon na Dobrčo iz Brezja preko Lešanske planine. Začetek poti je kar precej leden tako da priporočam dereze. Na vrhu pa je bil kar močan veter zato se nisem kaj dosti zadržal na vrhu. Pohvalil bi še osebje koče za prijaznost in zares velike porcije hrane.
LP
luka.     
16.3.2009
Pozdravljeni!

Je bil kdo v zadnjem času na dobrči?
Kakšne so kaj razmere?
Do kod je še sneg?
serajko     
16.3.2009
Luka!
Pogledal sem skozi okno pa sem videl sneg nekje na 1100-1200m.( Približno na vzletišču padalcev). Tudi v soboto v smeri na Roblek iz Drage se je začel na tej višini. Pričakuj pa trdo shojeno podlago.Posebno na senčnih delih zna biti poledenelo v jutranjih urah.

lp
luka.     
17.3.2009
Hvala za info!

L.p. Luka
spelii     
17.3.2009
Na Dobrči sem bila v soboto. Sneg se začne pri vzletišču padalcev. Pot do vrha je shojena, včasih malo drsi, sploh na poti nazaj. Na vrhu je vsaj 1 meter in pol snega.
GITA     
19.3.2009
Spelii od kod si šla? Midva z možem bi skočila v ponedeljek, pa bova zelo omejena s časom in bi šla z Bistriške planine. Se da do gor z avtom?
spelii     
20.3.2009
Gita, šla sem iz Brezij pri Tržiču po direktni poti. Do Bistriške planine se je 1 teden nazaj sigurno dalo z avtom, ker sem srečala gorske kolesarje.
GITA     
20.3.2009
Spelii, hvala za info. Se že veselim nasmeh
spelii     
22.3.2009
Gita, evo sveže informacije. Cesta do Bistriške planine je prevozna, razen v zgornjem delu zasnežena. Mogoče bosta morala pustiti avto malce nižje, hoje bo pa manj kot 10 minut. Uživajtanasmeh
Dobrča1 Dobrča2
GITA     
22.3.2009
O super spelii, najlepša hvala za zadnje informacije.
heinz     
24.3.2009
Včeraj 23.3.09 čez Hibje do Šentanskega vrha:
Na ovinku kjer gozdno cesto prečka markirana pot iz Slatne in Begunj sem parkiral.
V preteklosti sem bil na Dobrči samo 1x in še to zgolj pri koči. Izleta do včeraj nisem ponovil zaradi prepričanosti o pomanjkljivem razgledu. Ko pa sem tokrat odšel le malo naprej do vrha in do Šentanskega v., sem bil prav prijetno presenečen nad lepimi razgledi v vse smeri.
Razmere: sneg nad cca 1200 m. (dereze), koča med tednom zaprta, zato vlada popoln mir -nisem srečal nikogar razen nekaj divjadi. Na Šentanskem vrhu pazljivo glede hoje po robu!
Vreme prijetno toplo.
Ni mi žal. Priporočam kot lep spomladanski izlet!
Dobrča Zadaj Kriška g., Tolsti vrh..Kamniške a.1 Dobrča Greben Košute z Velikim v. s Šentanskega v.2 Dobrča3 Dobrča vpisna k.4
GITA     
24.3.2009
nasmehtudi midva uživala v "samoti" Dobrče včeraj, čeprav se pa srečanja s tvojim dobrodušnim kosmatincem, ne bi branila nasmeh
Tudi jaz sem bila prvič višje od koče - na vrhu, ki me je po pravici povedano majčkeno razočaral, ampak je pa potem Šentanski vrh presenetil in popravil vtis - it's a "must" za vse obiskovalce Dobrče.
spelii     
15.4.2009
Pod Dobrčo naj bi v teh dneh kolovratil medved.
Page: 1 2 3 4 ... 15 16 17      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing