Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dobrča - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Dobrča
fpetel1     
15.4.2009
Prejšnji teden v petek je bilo iz Brezja kopno skoraj do višine koče (do cca. 1450m). Na vrh je pa še kakšen meter snega, ki se ponekod vdre do pasu, če hodimo po svoje.
jozev     
18.4.2009
Rad bi uporabnika fpetel1 popravil. Ni iz Brezja ampak iz Brezij.Jaz sem sicer doma iz Brezij( Sv .Neža) in hodim zlasti v zimskem času dva do trikrat na Dobrčo. Sneg se pa res nekak prične pri lovski koči.
Dobrča1 Dobrča2 Dobrča3 Dobrča4 Dobrča5 Dobrča6 Dobrča7
matic4     
19.4.2009
jozev tele slike pa niso vse od včeraj. Če že objavljaš vse po vrsti ,v komentar napiši vsaj datum. Od včeraj sta le 5 in 6-ta slika.jezik
meri     
13.5.2009
Prejšnji vikend v nedeljo sem bila na Dobrči in moram reči, da takega naravnega 'vrta' še nisem videla. Travniki so polni temno modrih sviščev, rumenih in vijoličnih trobentic in pa izvrstnega regrata, ki sem ga nabrala dovolj za eno pošteno solatovelik nasmeh Res se splača iti pogledat.
zamet     
28.5.2009
Zanima me pot na Dobrčo.Lani sem se vozil iz smeri Begunje-Tržič,in nekje na sredini mislim da je vas Hudi graben je bila ob cesti v gozdu tabla za Dobrčo,koliko je od tu do vrha ali lahko tu parkiraš avto..
serajko     
28.5.2009
približno 1h 30min. tudi parkirišča je za par avtomobilov.(lahka markirana pot)
lp
zamet     
28.5.2009
Hvala.
zamet     
30.5.2009
Zjutraj na Dobrči,do koče nobenih posebnosti,razen izhodišča ki ni označen,potem pri koči pa sneg,bilo je rahlo pobeljeno,potem do vrha je še rahlo snežilo čez pol urce pa posije sonce pa je šel.
Dobrča Brez oznak1 Dobrča Rahlo pobeljeno2 Dobrča Vrh v snegu3 Dobrča Malo jo zebe4 Dobrča Sneg je pobralo5 Dobrča Pri sosedi pa sneži6 Dobrča Proti Kropi7 Dobrča8
PUHI     
14.7.2009
V četrtek 9.7.je bilo na Dobrči po dolgem času brez dežja. Planine so vse v cvetju, veliko je materine dušice, zelo priporočljiv družinski izlet.
MarkoK     
21.12.2009
Včerajšnji dan namenjen obisku Dobrče, ki se je izkazala za zelo lepo, razgledno goro v prečudovitem, sicer malo mrzlem vremenu. Je pa to vreme omogočilo "taprave" razglede na vse strani, o čemer pričajo tudi slike v prilogi. Pot je sicer uhojena, koča odprta in zelo prijazna, vse imajo dobro. Posebno lep razgled iz Šentanskega vrha. Štart iz Brezij nad Tržičem, vzpon po transverzalni poti, sestop preko Bistriške planine do izhodišča. Priporočam.
Dobrča1 Dobrča2 Dobrča3 Dobrča4 Dobrča5 Dobrča6 Dobrča7
viharnik     
3.1.2010
Danes je poleg lepega vremena bilo še posebej svečano,saj smo se Tadej,Anja in jaz srečali le malo pod vrhom Dobrče.Upam,a bo Tadej prilepil kakšno skupno fotko.Seveda smo si voščili dobre želje v vnovem letu in že razmišljamo o ponovnem,tokrat množičnejšem srečanju Hribi-net gornikov.
Pohod na Dobrčo sem začel na Brezjah,mimo Lešanske pl. in na vrh dobrškega razglednika,nato pogledati malo do koče ter nazaj po samotnejši poti čez senožeti v dolino.Pa je minil še eden redek sončen dan v prihajajočem januarju.
Dobrča Sonce z vsakim dnem pridobiva na moči1 Dobrča2 Dobrča Lešanska pl.3 Dobrča Panorama z vrha4 Dobrča5 Dobrča6 Dobrča Na Dobrči7 Dobrča Kofce s kočo desno spodaj8 Dobrča Veliki vrh in Kladivo9 Dobrča Begunjščica10 Dobrča Blejsko jezero11 Dobrča Roblekov dom12 Dobrča Lessi se vrača,krasen je!13 Dobrča Na Podgorski pl. blizu koče14 Dobrča15 Dobrča Stol16 Dobrča Pri koči17 Dobrča Kar po samotnih stepah sem sestopal18
esther     
3.1.2010
Če si mene mislil, nisem Anja ampak EsthermežikanjeLp
viharnik     
3.1.2010
Ja,Esther,oprosti,pa priloži še kakšno skupno sliko.Lp
Tadej     
3.1.2010
Še nekaj slik z današnjega izleta na Dobrčo.
Dobrča Koča na Dobrči.1 Dobrča Koča na Dobrči.2 Dobrča Podgorska planina.3 Dobrča Srečanje z Viharnikom.4 Dobrča Srečanje z Viharnikom.5 Dobrča Kočna z Grintovci in Storžič.6 Dobrča Vrh Dobrče.7 Dobrča Julijske Alpe.8 Dobrča Stol in Begunjščica.9 Dobrča Košuta.10
viharnik     
4.1.2010
Tadej,kolokor jaz vem Dobrča spada med Karavanke.Le masiv Tolstega vrha,skupaj s Storžičem pa v K.S.alpe.Če se motim(Stanko Klinar-Karavanke,urednik Franci Savenc),me popravi.Lp-Rok
Tadej     
4.1.2010
Kamniško Savinjske Alpe segajo vse do Žirovnice. Torej vključno z Dobrčo in grebenom Brezniških peči.
Lp Tadej
viharnik     
4.1.2010
Potem bo pa po novem kar držalo.Vodnik iz l.83,3 popravljena izdaja pač tega takrat ni upošteval.Tudi sam sem bil naučen tako.Hvala in srečno!.
rerze11     
4.1.2010
Kamniško Savinjske Alpe: http://www.burger.si/KSA/ksa_uvod.html
viharnik     
4.1.2010
Ja vidim,hudiča,hvala rerze11,takrat so se pa že v Tržiču nehale K.S.velik nasmehmežikanje
JusAvgustin     
4.1.2010
odvisno iz katere perspektive gledaš. sam imam kar nekaj pojma o geologiji(to je en kriterij), drugi kriterij je povprečna nadmorska višina reliefa, pa še kakšen kriterij bi lahko najdli. dejstvo je da meja med gorovji poteka po geološko neraziskanem ozemlju(zato je/bila in bo večna dilema med geologi kaj je kaj. Sam sem mnenja da so Karavanke lepo ločene od KS Alp in sicer po starosti kamnin, geotektonskih strukturah in naklonih. lahko razpravlajmo na tem forumu kje je ločnica in zakaj je tam. Sam se ravnam po geološki(litološki) ločnici, saj mislim, da je najbolj pravilna. Mimogrede Boč spada pod Karavanke... če ima pa kdo interes malo več izvedeti pa imam cel kup literature na to temo. jasno je vidna razlika med prehodom kamnin(iz mezozoika pa do novega veka geološke zgodovine). kaj novega izvedeli? samo še dodatno smo stvar zakomplicirali...
Dobrča geološka karta list celovec1
Page: 1 2 3 4 5 ... 15 16 17      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing