Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Brana - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Brana
jprim     
18.11.2018
@lencka
Ali misliš, če ni objave, da ni bil nihče na vrhu? Alo???
Lp!
cvalenti     
18.11.2018
Bom pa jaz poskrbel za foto objavo.velik nasmeh
PS: Ko sem šel proti Brani, jih je šlo cca 5 planincev že dol, ko pa sem se jaz vračal, pa 2 gor. Tako, da je kar obiskana, neglede na objave. Pa srečen in varen korak. Lp C
Brana1
redbull     
18.11.2018
Tisti omenjen markiran zleb ga niti v kopnem ni potrebe "povohati" ne pa da ga bi v flikah beline.
Kaj si pa ti naredila na tvoji sedmi fotografiji, ce smem vprasat?
lencka     
18.11.2018
Poklicala helikopter... A me nisi opazil kako maham... Na svoji zadnji fotografiji...
Samo kost sem vam vrgla skozi odprto okno. jezik
jan71     
30.11.2018
Brana včeraj popoldan. Razmere mešane, ponekod napihan sneg, ki se ga je bolje ogniti, večinoma pa lepo pomrznjen za hojo. Je pa potrebno malo več pazljivosti. Na vrhu skoraj brez vetra, čudovit dan in razgledi. Je bilo pa tu in tam opaziti zamedene stopinje, tako da mislim, da je bil po sneženju že nekdo gor.
Brana1 Brana2 Brana3 Brana4 Brana5 Brana6 Brana7 Brana8 Brana9 Brana10 Brana11 Brana12
redbull     
30.11.2018
Krasno, bravo

Srečno
Jany     
30.11.2018
Vau. Slike so top.
jan71     
11.1.2019
Po daljšem času zopet na Brani. Vzpon po malo bolj direktni smeri z izstopom desno od vrha, spust pa po markirani. Na vzponu dokaj solidne razmere, malo je treba le izbirati optimalno smer. Na vrhu je kar dobro pihalo, tako da je hitro zeblo v prste.

Sestop po markirani poti pa čisti užitek, saj je pot po grebenu neverjetno dobro uhojena in sneg odličen. Nekaj novega napihanega snega je le na melišču.

Brana Proti sedlu1 Brana Megle nad pastirci2 Brana3 Brana V žleb4 Brana Ta je že gor...5 Brana Pogled proti letnem izstopu6 Brana Mrzla gora7 Brana Malo pred izstopom 8 Brana Pogled navzdol9 Brana Moje najljubše10 Brana Izstop11 Brana Pogled nazaj12 Brana13 Brana Logarska, Olševa in Peca14 Brana15 Brana Megle čez sedlo16 Brana Pod Jermanco17
garmont     
12.1.2019
Čestitke za turo. mežikanje
Slika št. 13 je pa enkratna. nasmeh
jan71     
12.1.2019
Hvala! Pri tako lepem dnevu ni težko biti fotograf.nasmeh
jan71     
21.2.2019
Že kak mesec sem poslušal klic gora (še posebej glasna je bila Brana) pa se mu nisem mogel odzvati. Najprej me je zdelala bolezen, potem je bilo v službi potrebno nadoknaditi zamujeno, poleg tega me je zapustila kondicija, tako da ni in ni šlo. Ta teden pa se je končno vse uredilo in vzel sem si prost dan. Sicer z grenkim priokusom, saj naj bi bilo vreme danes slabše kakor prejšnje dni. Ko sem se zjutraj peljal po cesti, pogled proti goram res ni obetal kaj posebej dobrega, a se je počasi jasnilo in kmalu po prihodu na Sedlo se je naredil čudovit dan.

Razmere za vzpon na Brano sicer niso ravno optimalne. Na melišču je precej napihanega snega in že vstop na »melišče« je treba zastaviti visoko pod Šijo, kar nakazujejo tudi stopinje predhodnikov. Treba je biti pozoren na vsak korak, saj se zadnji sneg ni sprijel s podlago in se pod nogo rad spelje.

Sprva nisem bil najbolj prepričan vase, a so mi občasne stare stopinje dale nekaj moralne podpore. Proti vrhu sem šel nekako po sredini stene, sicer malo bolj desno kot prejšnjič, a sem na koncu izstopil na vršno flanko na istem mestu kakor zadnjič, saj druge alternative skorajda ni.
Na vrhu kratek postanek v zmernem vetru, ravno toliko da sem nahranil sebe in par kavk, ter se odpravil nazaj. Imel sem namen sestopiti po grebenu, saj sem pričakoval, da bo spihan do stare podlage. Žal pa sem že po parih korakih uvidel, da to ne bo šlo, saj je veliko napihanega snega, ki nič ne drži. Tako sem se vrnil nazaj in sestopil po poti vzpona. Sestop sem skoraj do polovice opravil kar ritensko, je bilo bolj varno.

Ob prihodu na sedlo pa prava pomladna pravljica; čudoviti razgledi, temperature za sončenje in nikjer nikogar! Skoraj tri ure sem se zadrževal okoli koče. Dan je bil skoraj popoln, boljši bi bil le, če bi na Sedlu sposojali smuči in bi jih lahko potem na Pastircih vrnil v deponasmeh. No, pa je šlo na sestopu tudi brez tega, saj je bil sneg ravno prav zmehčan za brezskrbno dričanje navzdol, »proga« pa je tudi urejena. Na Pastircih spet kratek postanek ob poslušanju ptic in opazovanju vrhov. Pomlad je že kar pošteno zavihala rokave! A je sonce že počasi izgubljalo svojo moč in se je bilo potrebno posloviti od gora za danes.

Pod Pastirji pa še malo telovadbe po precej ledeni poti. Ko sem že mislil, da sem se izognil vsem pastem, sem naletel na precej veliko ploščo ledu, skrito pod listjem. Zasukalo me je in izvedel sem pravo »pirueto«. Ker pa ledni športi niso moja domena, sem naredil le enojni axel, pa še tega s padcem! Pristanek je bil trd in boleč a k sreči razen ranjenega ponosa nisem utrpel večjih poškodb. Nato pa le še zložen sprehod do Jermance. Skratka, kakor bi dejal naš Borut: »Kakšen fantastičen dan!«
Brana Jutranji pogled proti Brani...1 Brana ...in Turski gori ter Rinkam2 Brana Pogled nazaj na vzponu3 Brana Pokuk proti Planjavi...4 Brana ...in Rinkam5 Brana Prijateljica na vrhu6 Brana Venček Grintovcev7 Brana Kalški greben in Kalška gora8 Brana Planjava9 Brana Visoko pod Šijo10 Brana Pogled nazaj11 Brana Planjava s Sedla12 Brana Okrešelj13 Brana Skulpture14 Brana Proga15 Brana Pogled nazaj16 Brana Za slovo17
redbull     
21.2.2019
zelo lepo

Srečno
jan71     
21.2.2019
Hvala! nasmeh
BinB     
21.2.2019
Zelo simpatičen opis! Lepo! lp
jozodozo     
6.6.2019
Mene pa zanima prehodnost poti iz konca čez Žmavčarje in Tursko goro na Brano ter spust na Kamniško sedlo. Je pot prehodna brez zimske opreme? Opažam da je proti vrhu nekaj osojnih delov kjer bi bil lahko sneg.
grega_z_brega     
6.6.2019
Sneg je tudi še na prisojnih delih...
garmont     
6.6.2019
Brez zimske opreme ne bo šlo. Prilagam sliko, posneto v ponedeljek...
Brana Brana, slikana iz Matkove Kope.1
redbull     
6.6.2019
Cez Zmavcarje na te vrhove brez opreme? Pogumno,optimisticno razmisljanje
jozodozo     
7.6.2019
Hvala za odgovore, po sliki, ki prikazuje brano iz kamniškega sedla dobi človek drugačno predstavo.
Kakšen vrh pa bi bil v tem času primeren za prehod brez zimske opreme? Pa da ni lih samo hoja po navadni poti.
jani bele     
7.6.2019
Če postavljaš tako vprašanje, raje hodi po "navadni poti".
Page: 1 2 3 ... 39 40 41 42 43       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing