Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Menina planina - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Menina planina
zamet     
20.11.2009
Včeraj:prekrasen dan na Bibi planini in Šaavnicah,spodaj v dolini megla in hladno zgoraj pa sončno in pretoplo za ta čas.
Menina planina1 Menina planina2 Menina planina3 Menina planina4 Menina planina5 Menina planina6 Menina planina7
rozka     
20.11.2009
Hojla, zamina me, če greš iz Menine čez Šavnice ali se tudi pride nazaj na "prelaz" Lipa? Hvala in lep dan!
zamet     
20.11.2009
Seveda se pride,prvo prideš na (prelaz)Slapi potem pa proti lipi.
Lep pozdrav.
plavžar     
30.11.2009
28.11.2009 bila na Menini planini. Prijazen in ustrežljiv oskrbnik.
skorny     
30.11.2009
dj slike, prosm dj slike, da vemo kako fajn si se meu
rozka     
12.12.2009
Danes iz Gornjega Gradu na Menino planino po "strmi poti" mimo kužnega znamenja in Sv.Florjana, kjer se "priključi položna" pot in naprej mimo kmetije Semprimožnik vse do vrhanasmeh. Razen par pohodnikov malo pred vrhov, na poti ni bilo gneče, haha pravzaprav nikogarvelik nasmehVreme ok za hodit, če odštejem mrzel veter...Koča odprta, postrežba prijazna-itak. Nazaj sem šla čez Borovnice. Cela pot gre večino čez gozd, tako da razgledov, razen na vrhu skoraj ni, a mi je turca bila vseeno všeč.
Menina planina1 Menina planina2 Menina planina3 Menina planina4 Menina planina5 Menina planina6 Menina planina7
sergejom     
12.12.2009
Iz GG na Menino je bolje it gor čez Borovnico kot dol. Ta pot je bolj strma kot mimo Semprimožnika zato navzdol "nabija". Je pa cca 20 minut krajša.
alpin     
9.2.2010
Včeraj smo odšli iz Gornjega Grada preko Semprimoža na Menino planino.Pot je zelo dobro uhojena in se ne predira.Meja nizke oblačnosti je segala od 900m do 1100m višje je bilo jasno z koprenasto oblačnostjo v pasovih.Iskali smo primeren teren za vzlet z padalom in odši na levi breg kjer stoji oddajnik.Vetra skoraj ni bilo,je pa teren zelo položen in kar težaven za start.Vse se je lepo izšlo in pristali v Gornjem Gradu.
Menina planina1 Menina planina2 Menina planina3 Menina planina4 Menina planina5 Menina planina6
Video:
Polet z Menine planine - Polet z Menine planine
jprim     
7.3.2010
In razmere včeraj - v soboto, vsega pomalem, dopoldan sončnih žarkov, popoldan že sneženje. Pot čez Bibo - bolj brezpotje, pravzaprav sledila sva nekemu predhodniku s psom, ki je bil povsej verjetnosti kak domačin, kakšnih 10-20 cm novega snega, odvisno od višine, spodaj pomrznjen sneg, tako da se ni preveč udiralo, na poti srečala le enega pohodnika, občasno pa je tudi prav pošteno pihalo. Tudi telohi že iščejo sonček.
Pa varen korak.
Menina planina možic ob drevesu1 Menina planina2 Menina planina3 Menina planina4 Menina planina ... pa sva ga5 Menina planina lepa izbira6 Menina planina redke stopinje7 Menina planina kar močno je pihalo8 Menina planina9 Menina planina dom10 Menina planina za meglicami se skrivajo ...11 Menina planina smerokazi 12 Menina planina tabla, ki kazi naravo in ...13
jprim     
13.3.2010
Menina planina drugič v tem mesecu, toda tokrat iz Gornjega Gradu, gaz narejana, sneg se melja, tokrat brez vetra, vendar okrog poldneva že oblački, jutri tekmovanje v smučanju, zato sva srečala veliko teh, ki so se vzpenjali na vrh. Zato pa jutri vsi na tekmo.nasmeh
LP!
Menina planina1 Menina planina2 Menina planina3
maucec40     
3.4.2010
Iz vasi Golice kjer nas je že zjutraj pozdravilo sonce, smo se odpravili na Menino planino. Kar verjeli nismo, da je gor še tako debela snežna odeja ( nekje tudi več kom 1/2 m). Ugrezalo se je do tudi da "zadnje plati", vendar je bil trud poplačan s prelepim vremenom.
Menina planina1 Menina planina2 Menina planina3 Menina planina4
luperk     
18.5.2010
Jaz bi pa rad svojo mamo in taščo peljal (ne moreta hoditi, si pa zelo želita tja gor)na Menino planino. Zanima me, če je to možno oz. kje se gre.
Hvala za odgovore.
geppo     
19.5.2010
Jaz običajno Mozirje - Zadreška dolina - Bočna ( imaš potem table za Menino )ali pa čez Črnivc ( če si iz Gorenjske )Gornji Grad in tu imaš zopet označbe za Menino. Cesta je potem makedamska cck.12km in se pripelješ do koče na Menini.
Lp
meninski     
19.5.2010
geppo,Bočna je v Zadrečki dolini,od tam se gre na Menino.:cool
geppo     
19.5.2010
Se opravičujem meninski ( hvala, da si me popravil )!!
čeprav tako tudi izgovarjam "Zadrečka" sem napisal napačno!
Lp
luperk     
21.5.2010
Hvala!
V juniju se odpravimo. Se že veselimo.
rozka     
30.10.2010
Še en sončen, oblačen in zelooo vetroven dan je za mano. Danes sem si malo skrajšala potmežikanje in začela z vzponom na Menino planino kar v Rovtu pod Menino. Že takoj je bil moj spremljevalec močan veter, ki me je v gozdu malo zapustil, potem pa vse do vrha delal družbo. Na trenutke je tako pihalo, da me je kar ustavilo pri hoji. Pot je normalo prehodna in sneg, ki je na poti ni ovira in ga hitro pobira. Z vrha sem komaj ujela malo KSA, potem se je spet vse zaprlo. Koča je odprta ( vse wikende ), oskrbnik prijazen, hrana pa dobra. Drugače je ta pot nalašč za tiste, ki ne marajo gneče, sama še nikoli nisem nikogar srečalanasmeh
Menina planina začetek poti1 Menina planina še kar jesen2 Menina planina koča na Limovski planini pa že objeta v začetek zime3 Menina planina pogled proti KSA4 Menina planina že zaledenelo jezerce5 Menina planina zaledenelo jezerce na Biba planini6 Menina planina7 Menina planina8
Tadej     
18.11.2010
Danes sem se ob oblačnem vremenu povzpel na Vivodnik, ki je najvišji vrh Menine planine. Pot sem začel pri avtobusni postaji Golice, od koder sem nadaljeval do istoimenske vasi in od tam po dobro označeni poti na vrh. Od vasi Golice, pa do vrha je bila pot mokra ter ponekod tudi precej blatna.

Lp, Tadej
Menina planina Pozdravile so me štiri prijazne koze.1 Menina planina Za trenutek se je pokazalo sonce, ki je obsijalo meglice.2 Menina planina Z dreves je kapljalo, kot da bi deževalo.3 Menina planina Tudi pajčevina sameva.4 Menina planina Pot na Menino planino in megla.5 Menina planina Še malo blata.6 Menina planina Vivodnik - vzponu na stolp sem se danes odpovedal.7 Menina planina Temperatura pri Domu na Menini planini. Med 2 in 6 je vejica.8 Menina planina Dom na Menini planini.9
legenda     
18.11.2010
Na Menini planini sva doživela edino neprijetno izkušnjo z živino,ki se prosto pase.Eden izmed bikov naju je verjetno imel za neke vrste vsiljivca.V zadnjem trenutku sva se zatekla v planinski dom.
Bbrina     
5.12.2010
Danes dopoldne na Menini planini sončno, čez Ovčje stane vetrovno, lepa gaz iz Gornjega Grada mimo Sv.Primoža.
Menina planina1 Menina planina2
Page: 1 2 3 4 ... 14 15 16      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing