Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / kamnik savinja alps / kokrško in kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes
 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes
21.9.2020 - nastja.xxvi
Kamniška Bistrica - Kokrško sedlo - Grintovec - Dolgi hrbet - Štruca - Skuta - Turska gora - Kamniško sedlo - Kamniška Bistrica

V ponedeljek je padla ideja da se gre za vikend v hribe in v torek odločitev da naj bodo tokrat Kamniško-Savinjske alpe. Plan je bil povezat v eno etapo tako Grintovec kot Skuto. No v četrtek, glede na napovedano stabilno lepo vreme, pade še odločitev da se zraven poveže še Kokrško in Kamniško sedlo.
Tako sva v nedeljo zjutraj še po temi štartale iz Kamniške bistrice proti Kokrškem sedlu. Pri spodnji postaji žičnice je že toliko svetlo da lahko pospraviva svetilke in zagrizeva v strmino. Kmalu tako že pijeva kavo na Kokrškem sedlu. Sledi hiter vzpon čez streho na Grintovec. Z Grintavca se odpraviva čez Dolgi hrbet do Skute, od včeraj naprej moja najljubša pot v naših gorah. Greben je izredno lep, razgledi idealni, skala super, varovanja ravno prav, nekaj prostega poplezavanja pa zadevo vedno naredi bolj zanimivo. Preden prideva do Skute še skok na Štruco, ter na vsakem vrhu obvezen selfie. Ker sta bila na Skuti čas in vreme še na najini strani niti pomisliva ne na plan B in kreneva direktno proti Turski gori. Sestop s Skute ni ravno eden od vrhuncev dne, prav tako ne sestop s Turske gore. Pri prihodu na Kamniško sedlo se odločiva da zaradi bližajočega se mraka čim prej sestopiva v Kamniško Bistrico in si šele tam privoščiva zasluženo okrepčilo.
Vsekakor lepa krožna tura, ki pa je morda bolj priporočljiva za dvodnevni izlet.
Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Vrh Grintavca1 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Dolgi hrbet2 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Dolgi hrbet3 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Pogled z grebena Dolgega hrbta nazaj proti Grintavcu4 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Pogled naprej proti Skuti in Štruci preko grebena5 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Spodaj se je videl bivak pod Grintovcem6 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes7 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes8 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Na Štruci nisva bili sami9 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Turska Gora10 Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes11
panda     
22.9.2020
za en dan naporna tura...……..čestitke. nasmeh
rok.si     
22.9.2020
Super tura, jaz sem prehodil podobno, le malo krajšo (samo Grintovec in Skuta) pred dvema tednoma in bravo, da sta se odpravili čisto iz doline od doma v Kamniški Bistrici !
Nejc787     
22.9.2020
Čestitke in srečno!
lijaneja     
23.9.2020
Bravo, Nastja! Oče ni hotel z vama? Vsaj en selfi pa le objavi, da vsi vidimo, kdo je ta pogumni deklič.nasmeh
nastja.xxvi     
23.9.2020
Hvala!
Ati ni mogu zraven...pa tudi če bi šel bi morali dost skrajsati turo, ker tale bi bla predolga za njega. Ni več najmlajši jezik
Kokrško in Kamniško sedlo ter 5 dvatisočakov vmes Pa še selfie na vrhu Grintovca1
jprim     
23.9.2020
No, krasno.
Kokrsko sedlo ... Bodimo malo bolj natančni pri zapisu gora in krajev.
Lp!
Pa varen korak.

turbo     
23.9.2020
jprim, nekaj tvojih zadnjih potepov zmeden

Na vrhu gužva,po poti srečevala družine z majhnimi otroki, groza. V planine leze vse kar ima dve noge al pa štiri.
Ne komentiram družin, ki lezejo na vrh z majhnimi otroki.
UPS, že težava za odrasle, ki prvič lezejo na Peco, kaj pa le še majhni otročki.

Zanima me, če so se na Planiki że kaj posodobili, ali še vedno čajček vlečejo iz kuhinje
po štričku.
To kočo bi trebalo że zdavnaj zapreti. Vse moje izkušnje povezane z njo so zelo slabe.

No, ja Šmarna gora.
Bila lani prvič in zagotovo zadnjič, saj ko vidiš to neurejenost poti, te ne mika več.
Pač nisem oseba, ki opazuje samo razglede in rožice ob poti, temveč tudi samo urejenost poti in območja ob poti.
Za lanski obisk bi lahko rekla samo sramota za Šmarno goro, ki je tako opevana. Sprašujem se, le v ČEM?

Eno samo nerganje, kamorkoli se odpraviš velik nasmeh
lijaneja     
23.9.2020
Zatežila si na napačnem koncu. Zakaj misliš, da bi bilo sedlo Kokrsko?
Kokra - Kokrško sedlo.
Ne blamiraj se, če nisi sigurna!
Pa srečno v hribih!
lijaneja     
23.9.2020
Hojla, Bojan, si me prehitel!nasmeh

Tvoj ati je še mladenič, Nastja!
jbs     
23.9.2020
https://svetovalnica.zrc-sazu.si/topic/3744/kokrsko-ali-kokr%C5%A1ko-sedlo
jprim     
23.9.2020
@ turbo
Sem navdušena, da spremljaš moje komentarjevelik nasmeh, samo vseh mojih poti in pohodov ne komentiram, saj ni potrebe, da vsi vedo, kje se potepam, npr. kot dopust v Dolomitih. Ni potrebe, da na forumu objavljam moje potepanje in izpostavljam družinski album.
Pač nisem taka oseba, le včasih povem direktno mnenje, ki komur pač ni všeč.
Pa varen korak.
Lp!
Hammond     
24.9.2020
jprim, potem pa tudi najprej direktno vprašaj domačine, kako rečejo dotičnemu sedlu. Pa nato popravljaj, če boš še lahko. Več kot očitno nimaš pristnega jezikovnega stika z Gorenjsko. Podobna situacija, kot če ljudje z območja Ljubljane z največjo samozavestjo rečejo BrnIk, medtem ko je dejanska izgovorjava BRnik ali po domače celo Brn'k. Enako pa smo se morali tudi drugi naučiti, da pod Raduho ni BUkovnik, ampak BukOvnik. Mogoče se boš tudi ti. nasmeh
VanSims     
24.9.2020
Ravno bil prejšnji vikend na Peci. Ni problem gužva. Na avstrijski strani kjer sem štartal je tudi bila. Ampak tam je vsa ta gužva lepo in vljudno pozrdravljala, ko sem jih jaz nazaj v slovenščini pa jih je veliko še samih pristavilo naš pozdrav.

Na naši strani od vse gužve, posameznikov, parov, družin z večjimi ali malo manj večjimi otroci - nobeden ni pozdravil, ko so prišli na vrh. Med potjo od Knepsa do vrha pa me je pozdravil le en otrok pa še ta je nekaj zamomljal, da ne vem al je rekel 'živjo' al 'zdravo'!

Problem zastarelih koč je pri nas znan. Pač nismo tako kot zahod, da ne bom rekel Avstrija, ki v svoji skomercializiranosti že malo pretirava, lahko bi bili vsaj Italija, če recimo odmislimo Dolomite. Pri nas je pač tisoč in en izgovor, da se kaj ne izpelje, ne naredi, ne obnovi,... Ali ni denarja, ali to škodi okolju, ali je to prevelka komercializacija, zadnja rešilna bilka slovenceljna pa je: "Ni po zakonu!" (ja pa ga spremente za božjo voljo).

Če bi Kanalska dolina, v devetdesetih, po propadu Trbiškega Ponterossa, stala križem rok, bi še danes bili socialna regija, živeča na račun države. Tako pa so v 15 letih razvili turizem in danes lepo služijo in bolje živijo. Pri nas bi jamrali in se sami sebi smilili, najdli tisoč in en izgovor, da se nič ne naredi in vlekli socialo od države.

No, Šmarna Gora bi bila lahko vzorčen primer, kako se lahko razvije pohodniški turizem, če bi jo Zahović kupil! velik nasmeh mežikanje Pa smo spet bili proti in ga celo zmerjali. Pa tako lepo je hotel pomagati, čeprav je takrat časnik Finance naredil (malo za šalo, malo zares) izračun, da se mu nakup Šmarne gore ne bi splačal! nasmeh mežikanje Po moje bi bilo zanj bolj donosno, če bi recimo kupil Golovec ali pa Toško čelo! velik nasmeh mežikanje
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing