Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / dolomites / tofana di mezzo, ferata gianni aglio
 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio
16.8.2009 - peter2
Včeraj smo se povzpeli na Tofano di Mezzo (3244m) po ferati Gianni Aglio.
Bili smo navdušeni nad veličastnim okoljem mogočnih sten in stolpov, kjer je speljana pot. Žal nam je megla na vrhu nekoliko zakrila razglede.

Sama ferata sicer ni najtežja, ima pa vsaj dva dela, ki sta zelo zahtevna, eden tudi izredno izpostavljen. Gre za navpični prehod pod Torre Aglio kjer so sicer jeklenice, klina pa v vsej steni le dva, in potem prehod po izpostavljeni in zračni polički.

Nekaj najbolj uspelih fotografij pa je na www.petersfoto.si
Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Pred ferato Gianni Aglio1
grahelj     
25.8.2010
To soboto smo se povzpeli po tej ferati na Tofano di Mezzo. Pot je dokaj zahtevna, zavarovana pa le z jeklenico. Pot je na enem mestu izredno izpostavljena in zahteva mirno glavo ter miren stop. Pot priporočam izkušenim gornikom z nekaj moči v rokah.
Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio1 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Vzpon čez lestev2 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Zelo težaven vzpon3 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Prečka je izredno izpostavljena in ozka4 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Pogled navzdol5 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Na vrhu Tofane di Mezzo6 Tofana di Mezzo, ferata Gianni Aglio Nekateri pridejo na vrh z gondolo7
grahelj     
30.8.2010
Za več informacij in slik pa tole:
http://boris.slo-alp.com/plugins/pvmg10/mg2.php?list=23
remolog     
17.7.2016
Bila vceraj 16.7.Lep dan,o ferati sami presezniki, ki se nanasajo na velicastnost, okolje, zahtevnost...... Je pa res dolga in malo zleze v roke,noge in glavo. Skratka, tura za vse sladokusce.
mirank     
26.7.2016
Obe ferati (Punta Anna in Gianni Aglio) prehodili in preplezali v petek iz izhodišča pri koči Angelo Dibona. Sedežnica za rifugio Pomedes začne voziti po 8.30, tako da smo ob dovolj zgodnjem začetku bili sami na poti, kar je bilo (poleg vsega ostalega) super.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing