Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Pohorje - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Pohorje
dprapr     
28.2.2018
Če se bodo takšne razmere nadaljevale, bom počasi več na Pohorju, kot kje drugje...nasmeh
Pohorje Naloženi bori.1 Pohorje S smučmi je lažje...2 Pohorje Po zapuščenem smučišču je že razrito, po gozdu pa je še dovolj pršiča.3
Gorska planika     
1.3.2018
Bi nam zaupali kje ste startali in kje je bil vaš cilj? nasmeh Tako mamljivo zgleda nasmeh Hvala že vnparej! nasmeh
dprapr     
1.3.2018
Od spodnje do zgornje postaje vzpenjače, vendar večinoma po gozdu v območju starega smučišča desno.
Gorska planika     
1.3.2018
Super, hvala! nasmeh
turbo     
1.3.2018
Drago, a gobe so pa v gozdu levo velik nasmeh
dprapr     
1.3.2018
Bojan, bom pogledal danes, kje so nastavki za njih, pa sporočim.velik nasmeh
piotr     
1.3.2018
Drago, najlaže bo kar z GPS sledjo, pa bo geo(gobje)lov uspešnejši.nasmeh
dprapr     
1.3.2018
Piotr, jurčkova rižota je že v pripravi.nasmeh
piotr     
1.3.2018
Res hitra pot od njih nastavkov do gobje rižote.eek
dprapr     
1.3.2018
nasmehPo rižoti je šlo še lažje...
Pohorje1 Pohorje2 Pohorje3
piotr     
5.3.2018
Včeraj na Ruškem Pohorju...nasmeh
Pohorje Obilica snega.1 Pohorje Smerokazi za palčke.2 Pohorje Figure.3 Pohorje Okras.4 Pohorje Urejena  tekaška proga?5 Pohorje Razgled.6 Pohorje Ovira.7 Pohorje Tudi tekaške smuči preozke.8
novofundlandec     
9.4.2018
Spoštovani,
rada bi prečila Pohorje v eno smer, seveda, ko bo čas primeren. Prehoditi je treba okoli 60 km. Pot bi prehodila v treh dneh, pa me zanima, kje prespati, da bi vsak dan naredila cca 20 km?
Hvala za pomoč.
karibu     
9.4.2018
Če boš začela v Radvanju svetujem, da prvi dan prehodiš 25km do koče pod Klopnim vrhom, drugi dan prehodiš 18km do Ribniške koče in zadnji dan 17km do Slovenj Gradca. Na pot pojdi po prvomajskih praznikih, ker je na Rogli in v kakšnih dolinah še vedno do meter in pol snega.
Pa srečno!
Darxta     
10.4.2018
Lani poleti sem opravil enako pot v treh dnevih. Začetek je bil v Radvanju, in toplo priporočam prespati v koči pod Klopnim vrhom zaradi prijaznosti oskrbnikov.
Drugi dan je bilo novih 23km do Kop, tretji dan pa 12km do Slovenj Gradca, da je ostalo dovolj časa za avtobus do Dravograda in potem na vlak nazaj v Maribor.
karibu     
13.5.2018
Nekaj utrinkov z vikend potepanja po trasi SPP (Bellevue - Grmovškov dom).
Cesta po kateri pelje pot do Bajgota je čisto razrita in blatna. Pot je treba ubirati levo in desno od vlake.
Ob brvi pri Bajgotu je bilo polno smeti, ki so jih pustili kampisti (ninđa je danes že vse počistil).
Ostalo pa naj povedo slike.
Lep pozdrav in srečno pot!
Pohorje vikendi ob poti1 Pohorje obeležje pri množičnem grobu2 Pohorje Sv. Areh3 Pohorje Ruška koča4 Pohorje jutro na Arehu5 Pohorje za tekače :)6 Pohorje možic ob poti7 Pohorje razrita cesta po kateri pelje SPP8 Pohorje na tem mestu zapustim cesto in desno sestopim na makadam in po njem do Bajgota9 Pohorje pašnik pri Stari Glažuti10 Pohorje obeležje pri Klopnem vrhu11 Pohorje jutro na Pesku12 Pohorje proti Mašinžagi13 Pohorje razpotje14 Pohorje akumulacijsko jezero15 Pohorje brv16 Pohorje pri Lovrenških jezerih17 Pohorje proti Ribniški koči18 Pohorje odrešilen potoček19 Pohorje kje je že Areh20 Pohorje Jezerski vrh21 Pohorje proti Ribniški koči22 Pohorje Ribniška koča 23 Pohorje akumulacijsko jezero24 Pohorje oblak v obliki kužka, z nekaj domišljije vidim še enega :)25 Pohorje od nalivov razdrapana cesta26 Pohorje cilj pri Grmovškovem domu27
kor22     
3.6.2018
Zdravo,

torej v nedeljo 10.6 če bo lepo vreme bi rad opravo pot od bolfenka do slapa šumik, pa me zanima če je že kdo opravo to pot kakšna je zahtevnost predvsem zadni del šumik.

Šel bi pa v smeri bolfenk-glažuta-areh-šumik tak nekak oziroma, če mi bo bi ga kuj od vzpenjače spodi direktno gor čez strmino vdaro.

kolko je to časovno približno 4 urce od bolfenka?

Kaka bi bla priporočljiva oprema, jaz bi ćim lažje tekaški udobni čim lažji čevlji brez palc... Ker to bi bla zaj neka taka prva daljša tura

lp
exwannabe     
4.6.2018
Kaj bi mi brez slovenščine... zavijanje z očmi
Ninđa     
4.6.2018
@exwannabe velik nasmeh

@kor22 Od Bolfenka do slapa Šumik pelje Slovenska planinska pot. Pot je zelo aktualna in je brez posebnosti. Tekaški čevlji z dobrim oprijemom so čisto dovolj. Označena je odlično. Ni pa potrebe po Glažuti. Priporočam smer Bolfenk (kot si omenil lahko prideš gor tudi po Fiski) - MB koča (slednjo lahko tudi izpustiš in greš do stolpa) in po grebenu do Areha ter na koncu do Bajgota. Najlažje pa je če se drži 1 in boš hitro pri Šumiku. Pri Bajgotu pa te bodo smerokazi usmerili desno v smeri Šumika. Tam je edino spodnji del "nevaren" zaradi samega okolja (voda, vlaga, mokre korenine, skale itd.). So pa zajle in stopi tako da le varen korak ter boš hitro pri Velikem Šumiku. Časovnica je odvisna od hitrosti koraka cca. 4 ure od Bolfenka + čas iz MB.
Lp, Nino
primoza     
13.4.2019
Danes sva se najprej malo nasmolila v Gradcu, kjer sva spregledala, da je v bolder clubu tekma. Tako sva šla v blok hause. Tam je sicer slabše kot v Clubu. Nazaj grede pa sva šla še na hitro na Pohorje po progi Zlate lisice. Pot je suha, tako se da iti kar hitro. Ajda pa je to pot ostala doma, ker se pospešeno pripravlja na maturo. Dobro izkoriščen dan za tako kislo vreme.
Pohorje Blok hause1 Pohorje Blok hause2 Pohorje Pohorje3 Pohorje Dobro izkoriščen športni dan4 Pohorje Za konec pa še štala na štajerki5
Page: 1 2 3 ... 10 11 12       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing