Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Po poteh Vinske gore - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Po poteh Vinske gore
djimuzl     
15.1.2019
Tudi ne.
jure-r     
15.1.2019
PLANINSKI KLOBUK, znak s katerim je označena Pot po obronkih občine Dobrna ali Pot od Miklavža do Miklavža. Več o poti si preberite na spletni strani PD Dobrna.
vir:
http://outdoor-culture.blogspot.com/2013/09/aleksandrov-vrh-606-m.html

http://pd-dobrna.si/?page_id=448

lp
Ninđa     
15.1.2019
@jure-r najlepša hvala mežikanje
Lp, Nino
Stane7     
15.1.2019
@jure,tudi z moje strani hvala, sem imel napačne informacije. LP
bagi     
28.3.2019
Luštna krožna pot po hribčkih blizu Velenja, ki se imenuje * Po poteh Vinske gore *. Vseskozi je razgibana, polna zanimivosti in nič dolgočasna. Odlično je značena, razen pri sestopu z Ramšakovega vrha. Tam so zaradi gozdnih del markacije slabo vidne ali odstranjene. Prav posebej zgubiti se niti ne da, le malo več intuicije je potrebno nasmeh.

Še ena težava je in sicer prehod čez propadajočo brv ob glavni cesti v smeri proti Lipniku. Uradno je pot čeznjo zaprta, kar pa izveš šele na licu mesta. PD je tukaj in samo tukaj na obe strani brvi postavilo tabli o zapori. Po domače povedano … mi smo kriti, ti pa se znajdi kakor hočeš. Plavanje na srečo še ni prepovedano velik nasmeh. V vsakem primeru je bolje nadaljevati tu čez, kot biti izpostavljen vozilom z vračanjem ob glavni prometnici.

Vsega skupaj je naneslo 25 km in 1300 višincev, stanje poti pa Marec 2019. Še link na uradno stran … Klik

Po poteh Vinske gore Najin cilj je bil prehoditi celoten krog * Po poteh Vinske gore * 1 Po poteh Vinske gore Parkirala sva pri bivši gostilni Obirc. Parkirni prostori pred njo so v privatni lasti2 Po poteh Vinske gore Kmalu sva prečila glavno, precej prometno cesto, nato so se začeli lepši deli poti3 Po poteh Vinske gore V vaseh je še vedno precej živih kmetij, najde se tudi kakšna zapuščena4 Po poteh Vinske gore Najin prvi cilj je bila Gonžarca, tokrat na najlažji možni način5 Po poteh Vinske gore Vasi ob poti6 Po poteh Vinske gore Razgledi z Gonžarce7 Po poteh Vinske gore … in greva naprej8 Po poteh Vinske gore Počasi pridobivava višino9 Po poteh Vinske gore Greben Lopatnika10 Po poteh Vinske gore Lične markacije na Ramšakovem vrhu11 Po poteh Vinske gore Ena od vasic ob poti. Malo naprej je potrebno poiskati lovski dom za nadaljevanje poti12 Po poteh Vinske gore Ena izmed mnogih lovskih vikendic13 Po poteh Vinske gore Vse kontrolne točke na tej poti imajo enak stil žigosanja14 Po poteh Vinske gore Na mejah občine Dobrna se pojavijo tudi oznake tematske poti od Miklavža do Miklavža15 Po poteh Vinske gore Domačija Vovk, znana po dolini mlinov16 Po poteh Vinske gore Vovkov mlin je najlepši in najbolj ohranjen. Mleli so za potrebe gradu Kačnik17 Po poteh Vinske gore Notranjost enega od mlinov18 Po poteh Vinske gore Zapuščava meje občine Dobrna19 Po poteh Vinske gore Pogled v smeri Prelske20 Po poteh Vinske gore Ali je kaj trden most? Kakor kamen, skala, kost21 Po poteh Vinske gore Večinoma so gozdne poti, nekaj je tudi asfalta22 Po poteh Vinske gore Tukaj sva narobe razmišljala. Pričakovala sva sestop nekam v dolino23 Po poteh Vinske gore Osamljena domačija24 Po poteh Vinske gore Izkazalo se je, da * Dolina * ni dolina, ampak vrh25 Po poteh Vinske gore Ni za rahle živce. Uradno je teh nekaj metrov poti zaprte. Obvestila sta samo na levem in desnem bregu potoka :)26 Po poteh Vinske gore Zadnji vrh v tej krožni poti je Lipnik 27 Po poteh Vinske gore Večji del povratka od Lipnika proti izhodišču poteka po asfaltni cesti28 Po poteh Vinske gore Ogromna plantaža jablan, vsa zaščitena proti toči. Lepo za videti :)29 Po poteh Vinske gore GPS sled prehojene poti30
Page: 1 2       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing