Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Weather - Slovenia

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Weather
weather / forecast for Slovenia
  

Weather forecast for Slovenia

Forecast for Slovenia - Nedelja, 23.4.2017 ob 17h (ARSO)
Ponoči se bo na Primorskem od zahoda oblačnost povečala. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 8 stopinj C.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Forecast for neighboring regions (ARSO)
Ponoči bo v Furlanski nižini ter ob Jadranu deloma jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi manjšimi krajevnimi padavinami.
Jutri bo v zmerno do pretežno oblačno. V Istri in Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.
Weather image (ARSO)
Hladna fronta se zadržuje nad Jadranom in južnim Balkanom. Nad vzhodnimi Alpami in severozahodnim Balkanom se za njo krepi območje visokega zračnega tlaka. Za njo doteka k nam od severozahoda prehodno nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.
Prospects (ARSO)
V torek in sredo bo v vzhodnih krajih sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodnik se bo krepil. V četrtek se bodo padavine okrepile in od zahoda razširile nad vso državo. Več padavin bo na severozahodu države.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. do 2. maja 2017

V prihodnjem tednu se bo nad zahodno Evropo poglobila izrazita višinska dolina. Nad zahodnim Sredozemljem bo sredi tedna nastal plitev ciklon, ki se bo počasi pomikal prek osrednjega in severnega Sredozemlja proti Balkanu. Nad nami bo prevladoval vlažen in topel jugozahodnik. Hladna fronta bo v četrtek prešla Slovenijo, za njo bo zapihal severovzhodnik in od zahoda se bo nad vzhodne Alpe, severni Balkan in severno Sredozemlje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V petek bo v višinah nad nami precej hladen zrak, v soboto pa bo že dotekal toplejši.

V četrtek bo deževalo povsod, meja sneženja se bo spuščala. V petek bodo občasne še krajevne padavine, deloma plohe in hladneje bo. Od sobote dalje pa spet kaže na suho in postopno nekoliko toplejše vreme.
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing