Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Weather - Slovenia

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Weather
weather / forecast for Slovenia
  

Weather forecast for Slovenia

Forecast for Slovenia - Petek, 10.7.2020 ob 18h (ARSO)
Zvečer in ponoči bo precej jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 18 °C.
V soboto bo po sončnem dopoldnevu sredi dneva oblačnost od severa naraščala. Zgodaj popoldne bodo na severu nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 °C.

Opozorilo: V soboto popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.
Forecast for neighboring regions (ARSO)
Ponoči bo pretežno jasno.
V soboto bo vpliv hladne fronte s padavinami, nevihtami in ohladitvijo že dopoldne zajel kraje severno od nas, do večera pa se bo razširil nad vse sosednje pokrajine.
Weather image (ARSO)
Nad južno Evropo in nad Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda še doteka k nam topel in suh zrak.
Prospects (ARSO)
Do nedelje zjutraj se bo razjasnilo, po kotlinah bo nastalo nekaj megle.
Nedelja, ponedeljek in torek bodo povečini sončni in hladnejši dnevi. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo postopno slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. julija

Nad Evropo bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi, pri nas pa bo v spodnjih plasteh ozračja pihal severovzhodni veter. Prehod vremenske motnje prek območja Alp je predviden v noči s srede na četrtek.

Pričakujemo dokaj sončno, a razmeroma sveže vreme. Le v noči na četrtek bo prehodno lahko deževalo. Popoldanske temperature povečini ne bodo presegale 25 °C.
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing