Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Weather - Slovenia

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Weather
weather / forecast for Slovenia
  

Weather forecast for Slovenia

Forecast for Slovenia - Torek, 1.12.2020 ob 9h (ARSO)
Danes bo na Primorskem precej jasno, v notranjosti bo sprva delno jasno in ponekod po nižinah megleno, čez dan pa se bo pooblačilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo malo nad 0, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo oblačno. Zjutraj in dopoldne se bodo na jugu začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod pa snežilo. Burja na Primorskem se bo okrepila. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 3, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Forecast for neighboring regions (ARSO)
Danes bo postopoma pooblačilo, le ob severnem Jadranu in ponekod v Alpah bo še dokaj jasno s šibko burjo.
Jutri bo oblačno. Padavine bodo postopno zajele večino sosednjih pokrajin, le na Madžarskem in na vzhodu Hrvaške bo še suho vreme. Ob Jadranu bo deževalo, pihala bo zmerna do močna burja, drugod bo snežilo.
Weather image (ARSO)
Nad severnim Sredozemljem se začenja poglabljati ciklonsko območje. Alpe je od severa dosegla hladna fronta. V višinah priteka k nam hladen in postopno bolj vlažen zrak.
Prospects (ARSO)
V četrtek bo v notranjosti Slovenije občasno še snežilo, padavine bodo oslabele in dopoldne na zahodu tudi ponehale. Na Primorskem bo pihala bo zmerna burja, ki bo čez dan slabela.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno, na zahodu se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. decembra
Nad jugozahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem se bo zadrževalo dokaj izrazito ciklonsko območje. Nad Alpami in severnim Sredozemljem bodo pihali okrepljeni južni vetrovi. K nam bo pritekal postopno toplejši in vlažen zrak.

V petek bo predvidoma suho vreme, nato pa se bo verjetnost padavin predvsem v zahodni Sloveniji povečala. Meja sneženja se bo dvignila na nadmorsko višino med 1200 in 1700 m in se šele v začetku novega tedna nekoliko spustila, a ne do nižin.
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing