Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Weather - Slovenia

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Weather
weather / forecast for Slovenia
  

Weather forecast for Slovenia

Forecast for Slovenia - Petek, 5.3.2021 ob 18h (ARSO)
Zvečer bodo krajevne padavine in posamezne nevihte od severa zajele večji del Slovenije in v prvem delu noči ponehale. Ponekod v osrednji in južni Sloveniji se bo meja sneženja proti koncu padavin lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem okoli 4 °C.
V soboto bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem okoli 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Forecast for neighboring regions (ARSO)
Zvečer bodo padavine zajele večino sosednjih pokrajin in ponoči ponehale. Hladilo se bo, ob severnem Jadranu bo zvečer zapihala burja.
V soboto bo pretežno jasno in dokaj hladno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.
Weather image (ARSO)
Nad vzhodnim delom Evrope je ciklonsko območje. Hladna fronta se pomika prek Slovenije. Za njo se bo nad srednjo Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam pa bo od severovzhoda pritekal občutno hladnejši zrak.

Prospects (ARSO)
V nedeljo, ponedeljek in torek bo precej jasno. Zjutraj bo mrzlo, čez dan pa postopno nekoliko topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. marca
V torek in v sredo bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V drugi polovici tedna se bo polarna fronta občasno spuščala proti Alpam, nad nami bodo pihali okrepljeni višinski vetrovi zahodnih smeri.

V torek in sredo bo še dokaj sončno z mrzlimi jutri. V drugi polovici tedna bo več oblačnosti, povečala se bo tudi verjetnost krajevnih padavin. Postopno bo nekoliko topleje.
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing