Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Oblacila za hojo v hribe

Print
viharnik18. 10. 2011 20:49:00
Popolnoma tako je kot je modro napisal Igor.Tisti razni tipi membran za katere se tako tepejo razne priznane znamke, so v bistvu samo nek magnet za kupce na potrošniški bazi končnih produktov.Koliko pa odtehta tista pregeršno draga membrana, ki ima tudi svoj rok trajanja pa je že drugo vprešenje.Da pa raje ne govorimo o ceni teh izdelkov.Tako rokavice z wind stopperjem manj grejejo kot navadne flis rokavice(jih zaradi zaslužka več ne prodajajo), manj dihajo, stanejo pa kar 4x več. itd
všeč
viharnik18. 10. 2011 21:06:12
Celo Otzi je pozimi hodil čez Otztaler Alps oblečen le v kože in v usnjene čevlje zamotane z vrvjo okoli noge ter palico namesto cepina.velik nasmeh
všeč
DarjaZaplotnik18. 10. 2011 21:07:17
Če bi šel Otzi na depilacijo, bi ga tudi zeblo, a ne?eek

Uf, koliko komplicirate glede cunj.zavijanje z očmi
Jaz sem sicer kar precej na terenu, ampak niti pod razno nimam vsega kar naštevate. Pa tudi ena in ista oblačila "drajsam" praktično celo leto, sploh švic perilo. No, to je še najbolj problematično. Nisem še našla formule na kakšen način ga oprati, da ne bi že zjutraj pred greš na teren imel feeling, da si prešvicanega potegnil iz ruzaka.velik nasmeh
všeč
MajaO18. 10. 2011 21:18:25
všeč
pika18. 10. 2011 21:20:44
Če se da, perilo operi na malo višji temperaturi (jaz ga perem na 60 pa je še vedno o.k.), k prašku pa vsake toliko časa dodaj navaden alkoholni kis za vlaganje. Sigurno pomaga, pa naj te ne skrbi, da bi potem smrdela po kisu eek, ker se razdiši. Pa še privarčuješ, ker isto deluje kot Calvex mežikanje.
všeč
GričarA18. 10. 2011 21:28:53
Vidim da je debata stekla nasmeh
Mene pa zanima kakšne hlače priporočate za v hribe ?
Rad bi jih imel za čez celo leto, če se da... potreboval bi takšne, ki ne prepihajo in ne premočijo takoj. V primeru hudega mraza bi dal spodaj oprijete tekaške hlače.
Gledal sem naslednje modele:
http://www.kibuba.com/index.php?pgID=408&cID=2&scID=12&pID=2273
http://www.kibuba.com/index.php?&cID=2&scID=12&pID=1625
http://www.kibuba.com/index.php?&cID=2&scID=12&pID=1985
Kateri model bi prišel v upoštev ?? Ne bi rad storil napake da jih ne bi mogel nositi poleti, ker bo v njih prevroče, prav tako pa ne bi rad da bi takoj premočile, ker bi npr. padel v sneg.
všeč
DarjaZaplotnik18. 10. 2011 22:10:17
@Pika tenx za nasvet, samo Crafta se ne sme prati na več kot 40 stopinj. No ja, malo deota zjutraj špricneš pa je urejeno, hehe.nasmehjezik

lp d
všeč
Sano18. 10. 2011 23:37:12
GričarA, glede prvih hlač (Kanpur) ti lahko povem, da so zelo udobne in raztegljive, ne prepihajo, uporabne praktično skozi celo leto (pozimi z aktivnim spodnjim perilom), niso pa vodoodbojne, kar mene edino moti. Pred kratkim sem nabavil te - http://www.salomon.com/si/product/contour-pant-m.html#bas in so mi res špica. Kolega pa je zelo zadovoljen tudi s temi - http://www.terrasport.si/products.php?pid=703.

Toliko, izbira je pa seveda tvoja, srečnonasmeh
všeč
jax19. 10. 2011 00:26:10
Heh, jaz sicer že kar nekaj časa nisem bil nikjer zimsko, ampak moram priznat, da sem tudi sam še vedno v klubu bombažnih majic. In nekako ne vidim bistvene povezave med obleko in varnostjo. Drugo je tehnična oprema, ki jo tudi jaz kupujem vsaj spodobno. Ampak obleka pa - pa kar ti pač paše. Nekdo je omenil neke tri sloje, ki so primerni za hojo v klanec pri temperaturah do -6. No, jaz sem pri takih temperaturah običajno hodil v sami bombažni majici (pa še to morda slekel, ker mi je bilo prevroče). Veter pa - no, če je prehudo, se ti bo itak mudilo nazaj k avtu ;-)
Lahko pa povem celo zgodbico o tem, zakaj morda ni najboljše imet na sebi preveč fensi šmensi oblačil (sicer poleti, a vendarle).
Bilo je na Korenovi na Krnu. Trave mokre, vse zelo drsno, se po malem vlekel gor. V glavnem, pridem do zajle, jo primem - in naenkrat se znajdem z rokami kak meter nižje. Torej, ker sem imel zaradi mokrote mokre roke, mi je drselo tudi ob prijemu zajle. In jasno je, da je bilo edino, kar mi je v dani situaciji ostalo, to, da sem se vsakič, ko sem prišel do zajle, brisal v majico. Na vrh prišel srečno in zadovoljno, izgledal pa skoraj kot rudar mežikanje No, jasno je, da kaj takega mnogo laže počnemo, če imamo opravka samo z bombažno majico, ki jo doma lahko komot vržemo v stroj na 95 (če pa še to ne bi pomagalo, pa brez posebnega obžalovanja tudi v kanto), kot pa kakšen fensišmensi nevemkolikoježestal Kraft. Aja, zgodbica je popolnoma resnična mežikanje
všeč
pika19. 10. 2011 07:33:58
Darja, nosim samo Craftove majice, tako, da prenesejo več kot piše. Na enih pa je tako napisano, da se lahko perejo na 90 - preverjeno, da so celo preživele nasmeh.
všeč
TanjaM19. 10. 2011 08:55:53
No sej poleti tudi jaz hodim v kratkih rokavih, štos je da mi je na vrhu al pa med postankom mraz, kljub temu da se preoblečem v suho, ker imam očitno premalo (funkcionalnih) cunj. Če že moram kaj kupit, naj bo vsaj kolkr tolko dobro, glede na to, da pa nisem zelo zahteven uporabnik pa se mi zdi brezveze neke ful tehnične zadeve kupovat. No, prvo varianto so mi svetovali v kibubi, drugo pa v igluju.jezik.
viharnik, zakaj pa sta nezdružljiva debel flis in debel soft shell?
Nekako se mi zdi, da bi rabla srednji soft shell (zdej, ne vem pa la se mi sploh splača it windstopper), tanko puhovko, tanek do srednji flis in še perilo, al se motim? pa lahko za moje potrebe tudi pozimi rabim.
všeč
alpin19. 10. 2011 09:24:27
Tudi jaz uporabljam Craftovo spodnje perilo in prvi sloj.Menim da je zelo kvalitetno in vredno svojeg denarja.Perem jih vsakodnevno res da na programu Joging pa še mal (zelo malo)mehčalca dam zraven ,čeprav nebi smel pa je kvaliteta že 1 leto enaka.Priporočam .!!nasmeh
všeč
ljubitelj gora19. 10. 2011 09:56:59
Moj komentar:
Oblačila, navadna trenirka oz. navadne kratke hlače, kar tiste plavalne, da se hitreje sušijo, navadna majica, navadna majica z dolgimi rokavi, nogavice s šivom (obujem dvojne), tanka vetrovka za vsak slučaj, hodim v gore, ko je lepo in ne na dan, ko so napovedane nevihte, tik pred večerom natančno pregledam karte. Pozimi je situacija drugačna, normalno neuporabna letna oblačila je potrebno kupit dobra kvalitetna zimska oblačila, normalno pa sem tudi šel v letnih oblačilah z nekaj več toplimi dodanimi oblekami, gamaše so nepogrešljive, prav tako hlače ali vsaj zaščita. Dodajam še, uporabljam ene boljši gojzarjev Tibet, obnesle so se izjemno dobro, jih vsem priporočam, za 3X doseženih vrhov nad 2000m (med njimi dve ferrati na Mangart ter ena Vevnica-Ponce), tudi z njimi sem celo pot tekel iz Triglava pa vse do Krme, niti en spodrsljaj.... so me max.presenetile. Cena v Alpini v prosti prodaji tam 150 evrov, znižane dobite za kakšnih 100 evrov. Nobenega žulja, ker so usnjeni. Gojzarje menjam, ko ˝spodrsnejo˝, čeprav so še dobri, zgledajo kot novi, raje vsake 2 leti nove, kot pa X padcev in pomožnosti še kakšen zlom.
všeč
DarjaZaplotnik19. 10. 2011 10:13:36
Hehe, @ljubitelj gora, vedno se nasmejem tvojim komentarjem glede oblačil.nasmeh Pa ne v negativnem smislu. Bolj zato, ker me popeljejo v leta, ko tehničnih oblačil današnjega časa ni bilo. Mulci pa niti nismo imeli denarja za kaj boljšega od trenerk, pletenih puloverčkov in bombažnih majčk. No, mogoče smo uspeli nažicati kakšen flis od odpravarjev. Pa spomnim se potem, da je leta 1993 takratni načelnik AO Kranj uspel iz Norveške "prešvercati" prve Crafte v Slovenijo, pa iz tovarne Camp smo na skrivaj dobili prva ledna orodja z ukrivljenimi ročaji.nasmeh
Uf, to so bili časi...mežikanječasi bombaža ter Adidasovih "iberhoz" in vetrovk.

lp d
všeč
IgorZlodej19. 10. 2011 12:50:49
@DarjaZaplotnik, Uf, to so bili časi...časi bombaža ter Adidasovih "iberhoz" in vetrovk.

Pa pumparice iz žameta in rumene ali rdeče volnene dokolenkenasmeh.

No pa tudi mammut, bergahaus, gore, trango world, milet, mellos itd. ni slabomežikanje.

@MajaO, "šetanje psa" in pa kak zimski vzpon nad 2500 mi pa vseeno nekako ne gresta skupajmežikanje
všeč
MajaO19. 10. 2011 13:35:43
všeč
MajaO19. 10. 2011 14:05:37
všeč
turbo19. 10. 2011 14:09:34
@Igor , @Darja , @MajaO . . .

včasih, resda že kar precej nazaj, sploh nismo razmišljali, kaj bomo oblekli. In sploh nismo bili izbirčni. Edina izbira je bila barva na roko pletenega puloverja in nogavic, vetrno jakno in hlače za dež in veter si izbiral med Adidasom in Yasso, pozimi si, če si dovolj prihranil, šminkiral z Metka puhovko . . . nahrbtnik pa od Porente in če si imel več pod palcem, morebiti uvoženi Karrimor iz Slovenijašporta. Pumparice pa žamet, loden (lodnu podobno) in kasneje celo iz enakega materiala kot elastične smučarske hlače ( Toper ! ).

Ampak zanimivo, ko sem prešel na boljšo opremo, nisem delal nič boljše ture zmeden
(+1)všeč
MajaO19. 10. 2011 15:05:45
všeč
IgorZlodej19. 10. 2011 15:34:55
Dobra ideja, ki mi sicer že kar nekaj časa roji po glavi, da bi enkrat šel na kak bolj obljuden hrib v teh starih cunjah, samo ne vem, če mi je kaj sploh še prav, leta in vsa popita pivca so pač naredila svojemežikanje.
všeč
Page:1234567...151617
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies