Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje, Dravinjske gorice and Halozeklopni vrh / Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh
  

Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh

 
Starting point: Koča na Klopnem vrhu (1260 m)
Destination: Klopni vrh (1340 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 80 m
Altitude difference (by path): 80 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 9300
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Kmalu za krajem Ožbalt zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno preko mostu čez reko Dravo v smeri kraja Lovrenc na Pohorju. Na drugi strani reke se cesta prične nekoliko vzpenjati in nas že kmalu pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri vasi Činžat (desno Lovrenc na Pohorju). V Činžatu, kjer se nam priključi še cesta iz Ruš nadaljujemo desno v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
b) Zapeljemo se v Ruše (do sem iz Maribora ali Selnice ob Dravi) nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Lovrencu na Pohorju. Ko prispemo do vasi Činžat, zapustimo cesto, ki vodi proti Lovrencu na Pohorju in z vožnjo nadaljujemo levo po sprva še asfaltni cesti v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
c) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice ter z vožnjo nadaljujemo proti omenjenemu kraju. Iz Slovenskih Konjic nadaljujemo proti Zrečam, mi pa v nadaljevanju cesti sledimo v smeri Rogle. Ko prispemo na Roglo nadaljujemo vožnjo po glavni cesti, mi pa se po njej spustimo do Koče na Pesku. Pri omenjeni koči nadaljujemo desno v smeri Osankarice in Koče na Klopnem vrhu. V nadaljevanju makadamski cesti, nato na vseh naslednjih križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Parkiramo na primernem mestu v bližini omenjene koče.

Path description (Slovenian language):

Od koče se usmerimo na markirano pešpot za oznakami Klopni vrh. Po krajšem vzponu skozi gozd dosežemo makadamsko cesto, po kateri nato hodimo nekaj 10 metrov. Ko na desni strani ceste opazimo kolovoz in ob njem markacije, ki nas usmerjajo desno, zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po omenjenem kolovozu. Kolovoz v nadaljevanju najprej preči zaraščeno jaso, nato pa preide v gozd ter se spremeni v zložno pešpot. Ko stopimo v gozd, nas do vrha loči le še nekaj korakov hoje.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh koca_na_klopnem_vrhu - Klopni vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing