Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Reka - Divje babe -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Reka - Divje babe

 
Starting point: Reka (253 m)
Destination: Divje babe (450 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 197 m
Altitude difference (by path): 320 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 9489
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 5
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Idrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tolminu. Čez čas nas cesta pripelje do križišča, kjer se v desno odcepi cesta v Cerkno, mi pa tu še vedno nadaljujemo naravnost, a postanemo pozorni saj bomo kmalu prišli v kraj Reka. Takoj za koncem kraja, pa najprej opazimo oznake za Kojco ter nekaj 10 m naprej še za Šebrelje. Tu se v levo odcepi ožja cesta, ki nas čez most preko reke Idrijce pripelje do manjšega parkirišča ob informativnih tablah za Arheološki park Divje babe.
b) Z Mosta na Soči ali Podbrda se zapeljemo do kraja Bača pri Modreju, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Idriji. Le nekaj 10 m preden se začne kraj Reka zavijemo desno čez most preko reke Idrijce ter nato parkiramo na manjšem parkirišču ob informativnih tablah.

Path description (Slovenian language):

S samega izhodišča lahko že vidimo cerkev svetega Ivana, ki stoji na vrhu precej strmega grebena in nam lahko služi za boljšo orientacijo. Od izhodišča nadaljujemo po cesti, ki sprva zavije v levo in nas hitro pripelje do razpotja pri kozolcu. Nadaljujemo desno po cesti do zadnje hiše pri kateri nato nadaljujemo levo in se pričnemo strmeje vzpenjati po travnatem pobočju. Višje nas pot pripelje v gozd in se še naprej vzpenja. Občasno se nam odpre razgled proti vrhovom severno od nas, pot pa nas kmalu pripelje do manjšega sedla. V nadaljevanju pot poteka po jugovzhodni strani gore in nas pripelje na strma in na nekaj mestih tudi prepadna pobočja. Pot je sicer lepa in dokaj široka vendar nekaj previdnosti ne bo odveč. V nadaljevanju postane pot manj zahtevna in nas pripelje na cesto.
Nadaljujemo desno in sledi le še krajši sprehod po položni cesti do cerkve svetega Ivana.
Od cerkve nadaljujemo rahlo levo za oznakami »Divje Babe«. Pot se prične prične dokaj strmo spuščati in postane nekoliko zahtevnejša. Pobočje je zelo strmo vendar je pot zavarovana z ograjo, tako da spust ne povzroča težav. Kmalu pridemo do manjše votline, kjer so tudi klopi in miza. Od tu sledi še krajši spust do glavne votline, kjer so tudi številne informativne table.

On the way: Sveti Ivan above Divje babe (573m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe reka - Divje babe
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing