Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Visoko (Mali Kurešček) - Kurešček -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjekurešček / Visoko (Mali Kurešček) - Kurešček
  

Visoko (Mali Kurešček) - Kurešček

 
Starting point: Visoko (Mali Kurešček) (715 m)
Destination: Kurešček (826 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 111 m
Altitude difference (by path): 111 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1350
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo na Ig, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kureščku. Ko se z glavne ceste v levo odcepi cesta proti Kureščku nadaljujemo naravnost, nato pa hitro prispemo v naselje Visoko. Kakih 200 metrov naprej od table, ki označuje pričetek naselja, na delu, kjer cesta poteka skozi gozd, pa na desni strani opazimo planinske oznake za Kurešček, Krvavo Peč, Vrbico in Iški Vintgar. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Najprej se zapeljemo v naselje Rob (do sem s ceste Ljubljana - Kočevje, kjer pri naselju Rašica zavijemo proti naselju Rob, ali pa z Notranjske) od tam pa v smeri Kureščka. Višje prispemo v naselje Zapotok, kjer v križišču za avtobusno postajo nadaljujemo naravnost, nato pa se peljemo še mimo ranča, za njim pa prispemo do še ene avtobusne postaje pri zaselku Mali Kurešček. Tudi tu nadaljujemo naravnost, nato pa, ko cesta preide v gozd, na levi strani opazimo planinske oznake za Kurešček, Krvavo Peč, Vrbico in Iški Vintgar. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo v smeri Kureščka, po poti, ki na drugi strani ceste preide v gozd ter se v nekaj minutah vzpne do ožje asfaltne ceste, katero pa samo prečimo. Nadaljujemo do bližnjega vodohrana, kjer markirana pot zavije levo. Sledi vzpon po nekoliko zaraščeni poti, nato pa višje dosežemo star, tudi deloma že zaraščen kolovoz, kateremu sledimo v levo. Na delu, kjer se kolovoz povsem položi, nadaljujemo desno na pešpot, katera se nekaj korakov višje priključi še poti od Doma na Kureščku. Tu nadaljujemo desno ter po nekaj nadaljnjih korakih prispemo do cerkve na vrhu Kureščka.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (avgust).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček visoko_mali_kurescek - Kurešček
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing